Starter opp med nye skoleturer i Oslofjorden: – Dette gleder vi oss til hvert år

Ekskursjonsbåtene M/S Ny-Vigra III og M/S Rognfjell er klare for å ta med skoleelever fra hele Viken, samt Vestfold og Telemark og Oslo på tokt.

– Dette er noe vi gleder oss til hvert år, smiler formidler på INSPIRIA science center. Edith Akerø. 

Hun er ansvarlig for toktene som vitensenteret arrangerer for skolene, og denne uka var det oppstart for 7. trinn Fredrikstad kommune og enkelte VGS-klasser både tilknyttet til prosjektet Frisk Oslofjord og på skolenes eget initativ.

Båtene driftes av INSPIRIA, og har blant annet moderne utstyr og teknologi til prøvetaking og undersøkelser i vann og på havbunnen. 

– Om bord får elevene lære mer om livet i Oslofjorden og hvordan vi kan ta vare på den på en bærekraftig måte. Hele dagen foregår på båten og programmet er ganske fullpakket. Derfor er det viktig at elevene er godt kledd og at de har med seg mat og drikke, påpeker formidleren fra INSPIRIA. 

Du kan lese mer om ekskursjonen her. 

Unikt skoletilbud med Frisk Oslofjord

Sammen med en rekke sentrale forsknings- og samfunnsaktører har INSPIRIA science center gått sammen om å styrke kunnskapsgrunnlaget om det marine miljøet i Oslofjorden. Derfor tilbyr vi gratis skoleturer for alle videregående klasser i Viken, Vestfold og Telemark og Oslo fylker med undervisningsbåtene M/S Ny Vigra III og MS Rognfjell. 

– Undervisningsopplegget i Frisk Oslofjord passer i mange fag, og elevene får teste mye forskjellig teknisk utstyr på turen. Vi ser under vann med moderne undervannsteknologi og henter opp dyre- og planteliv fra bunnen. 

Les mer om undervisningsopplegget til Frisk Oslofjord her. 

Akerø legger til at Fiskeridirektoratet har gitt tillatelse til å tråle med bløtbunnstrål for undervisningsbruk inasjonalparkene i Ytre Hvaler og Færder.