Elever etter skoletur med Frisk Oslofjord: – Det er ikke greit at vi ikke tar bedre vare på fjorden

Biologiklassen på Nøtterøy videregående skoler var i starten av mai på tokt med MS Rognfjell og prosjektet Frisk Oslofjord. Der fikk elevene seg en stor overraskelse når de fikk høre om tilstanden til Oslofjorden.

– Det er sjokkerende at vi ikke har tatt bedre vare på naturen, mener VGS-elevene Emma, Evelin, Anna og Kristin til Tønsbergs Blad.

Lokalavisen var med da ungdommene fra Nøtterøy videregående skole var med på skoletokt med Frisk Oslofjord med forskningsbåten MS Rognfjell. I løpet av dagen fikk bilogiklassen en innføring i hvordan tilstanden til fjorden er i dag, og hva som må gjøres for å redde den. Elevene fikk også prøve seg på prøvetaking ved hjelp av mikroplasthåv og planktontrekk og undersøkelser av vannkvaliteten på vannoverflaten og på 18 meters dyp.

– Det er ikke greit at vi ikke tar bedre var på fjorden, sier jentene som var sjokkert over det som ble dokumentert under turen.

Det er vitensenteret INSPIRIA science center som drifter skoleturene på MS Rognfjell. Formidler Tonje Hornnæs var blant de som stod for undervisningen den dagen.

– Målet med denne turen er at dere skal bli glad i fjorden vår, sier hun.

Frisk Oslofjord har samarbeid med 110 skoler i Viken for å gjennomføre turer med undervisningsbåten i Oslofjorden. 

Du kan lese hele saken og se video fra turen i Tønsbergs Blad.